General

La UEC s’adapta als contextos familiars i continua atenent el seu alumnat virtualment

La Unitat d’Escolartizació Compartida del Ripollès (UEC), tot i que el Departament d’Educació va clausurar els centres com a mesura de prevenció fa sis setmanes, hem seguit en contacte amb els nostres 10 alumnes a través de trucades periòdiques per donar-los suport emocional en aquesta nova situació excepcional.

També hem acompanyat les seves famílies en les necessitats sorgides arrel de la nova situació. I s’ha contactat amb els diferents serveis relacionats amb cada família per tal de realitzar un seguiment i acompanyament adequats malgrat els impediments derivats d’aquesta situació excepcional. Els Serveis Socials, l’Equip d’Atenció Psicopedagògica i els tutors de referència de cada centre educatiu, han sumat esforços amb les professionals de la UEC per atendre les necessitats d’aquestes famílies.

Evidentment, el fet de no poder fer classes presencials és un obstacle important que aquests dies està a l’ordre del dia de moltes llars amb infants, adolescents o joves que estudien. L’inici del tercer trimestre ha arribat durant el confinament i ha posat de manifest la necessitat de cercar alternatives viables per a continuar aprenent des de la distància.

La UEC, durant el curs ordinari, treballa sempre amb currículum adaptat i en aquesta ocasió hem adaptat també el canal i la forma d’arribar al nostre alumnat. Ens hem assegurat que tothom pugui rebre els materials acadèmics que ha de treballar. Les activitats diversificades que es feien fora de l’aula -esports, cuina, informàtica, etc.-, s’han reinventat per a fer-les i avaluar-les virtualment.

En aquest sentit, s’han realitzat les recuperacions de matèries del 2n trimestre. I en finalitzar el trimestre, s’han fet arribar als joves un seguit d’activitats per mantenir-los actius i no perdre el ritme escolar.

Un cop el Departament d’Educació notifica que el 3r trimestre es farà de forma telemàtica, ens coordinem amb els diferents professionals d’educació per garantir la continuïtat del curs escolar virtualment. Creem una “Classroom” per l’alumnat on hi participen totes les persones amb les que treballa la UEC habitualment: educadores del servei, monitor esportiu del Consell Esportiu del Ripollès, dinamitzadora Punt Òmnia La Devesa del Pla. I s’hi publiquen les tasques a fer, deixant un marge de temps determinat però ampli per a retornar-les fetes. D’aquesta manera es pretén tenir en compte les necessitats familiars, ja que si algun membre fa teletreball, o hi ha altres germans que també han de fer connexions escolars, es puguin organitzar adequadament.

És important remarcar que els alumnes, en tot moment reben suport per dur a terme les activitats, tant per a resoldre temes acadèmics com per donar suport en qualsevol necessitat sorgida de la vida diària en aquesta situació de confinament.

Podeu consultar totes les activitats diversificades realitzades fins al moment al blog de la UEC Ripollès així com també totes les noves informacions que vagin sorgint i que afectin el nostre alumnat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s