General

El 26 d’abril s’inicia el desconfinament dels i les menors de 14 anys

Segons ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a partir del 26 d’abril, s’iniciarà el desconfinament dels nens i nenes de 0 a 14 anys per poder passejar diàriament, de les 9 del matí fins a les 9 de la nit. Aquesta sortida al carrer no podrà durar més d’una hora i es recomana evitar hores punta per no afavorir els contagis.

Els i les menors han de sortir acompanyats de persones adultes que visquin amb l’infant. Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens o nenes i estarà permès córrer, saltar i fer exercici, respectant les mesures de distanciament social.

La franja d’edat entre 14 i 18 anys ha estat envoltada de polèmica i segons afirma la ministra portaveu del Govern espanyol, Maria Jesús Montero: “ja poden sortir al carrer per fer activitats permeses i les podran continuar fent”.

El Govern espanyol ha estipulat que el radi del passeig diari serà d’un quilòmetre de distància del domicili habitual. Tot i així, en entorns rurals, es permetrà sortir al bosc o al camp respectant les mesures de distanciament.

És important tenir present que no està permès l’accés a parcs, zones infantils i altres instal·lacions que no compleixin les mesures de seguretat.

En relació a l’ús de les mascaretes, les directrius per part del Govern espanyol són la recomanació del seu ús durant la sortida dels nens al carrer, però no l’obligatorietat. La Generalitat, en canvi, preveia fer obligatòries les mascaretes per als nens i nenes i tots els membres de la família que surtin a passejar, amb l’única excepció contemplada per als infants de zero a tres anys. En aquesta línia recomana que es facin mascaretes infantils a casa, adaptades als menors.

 

Desconfinament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s