General

Prestació extraordinària per a subministraments bàsics per a persones afectades per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19

La Generalitat de Catalunya atorgarà ajuts d’urgència per a famílies afectades econòmicament per la sitació derivada del COVID-19, per a facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics.

La prestació consistirà en un ajut extraordinari per un import de 200 €, en un pagament únic i el termini de sol·licitud s’inicia avui dijous 30 d’abril i fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària.

La prestació s’adreça a persones treballadores que tinguin càrregues familiars i es trobin en algun dels supòsits següents:

  1. Treballadores per compte aliè afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació per força major, d’acord amb els supòsits previstos a l’article 22 del Reial Decret llei 8/2020.
  2. Treballadores per compte aliè afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació per causes econòmiques, tècniques i de producció, d’acord amb els supòsits previstos a l’article 23 del Reial Decret llei 8/2020.
  3. Treballadores per compte aliè, fixes discontínues, afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació d’acord amb el punt 6 de l’article 25 del Reial Decret llei 8/2020.
  4. Treballadores per compte aliè afectades per l’extinció del contracte de treball.
  5. Treballadores per compte propi amb suspensió o reducció de l’activitat econòmica.

Per obtenir l’ajut, la persona interessada haurà de presentar la sol·licitud per internet i es resoldrà en el termini de 7 dies hàbils. Un cop atorgat, el pagament es farà, mitjançant transferència bancària, en un màxim de 7 dies hàbils.

Aquest ajut serà compatible amb la percepció d’altres ajuts i prestacions estatals d’atur i per a l’ocupació, de cessament d’activitat, de prestacions econòmiques percebudes de forma regular i periòdiques o amb qualsevol altre ajut concedit per altres administracions, ens públics o privats.

Els ingressos econòmics de la persona sol·licitant i tota la seva unitat familiar durant el període de març i abril de 2020, han de ser en mitjana mensual inferiors a 2.098,37€ bruts mensuals.

Més informació

Sol.licitar prestació

ajut 200€

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s