Orígens del Consorci

El Consorci de Benestar Social del Ripollès es va crear al desembre del 2009 i es va posar en funcionament al gener del 2010, per voluntat de tots els ajuntaments de la comarca i del Consell Comarcal del Ripollès.
La finalitat per la qual es va crear aquest organisme públic comarcal és la gestió i prestació de serveis socials al Ripollès. Aquesta organització neix en plena situació de crisi econòmica i, per això, els primers anys de l’activitat del Consorci van ser molt difícils, ja que s’havia de donar resposta a un nombre creixent de ciutadans amb situacions que també creixien en complexitat però, al mateix temps, amb una disminució dels recursos
disponibles. No obstant, el repte ha estat ser capaços de considerar aquesta situació cojuntural com una oportunitat per conèixer, ordenar i rendibilitzar els recursos existents; ser més creatius; i treballar amb metodologies molt més col·laboratives.
Els resultats han estat positius gràcies a la motivació, implicació i professionalitat de les persones que treballen al Consorci i d’altres professionals i voluntaris de serveis, entitats i institucions de la comarca del Ripollès.

El futur del treball del Consorci està marcat per l’evolució de la situació econòmica, però també per la cultura de la millora contínua que ha de permetre l’adaptació dels professionals i dels serveis, a les necessitats de la ciutadania en cada moment.

Punts claus:

ANY

ASPECTE CLAU

PRESIDÈNCIA

2017
2016
2015  Promoció de l’autonomia i l’apoderament  joan-manso
2014 Consolidació del treball en xarxa
2013  Cobertura de necessitats bàsiques
2012  Retallades de recursos i serveis
2011  Elaboració del Pla estratègic  rovira
2010  Creació del Consorci  enric_perez